Ontdek een wereldstad met Nederlandstalige Gids. 

September 23, 2024
Wil jij op stap met een Nederlandstalige Wereldstadgids? Lees dan verder!

Je leest deze blog omdat je waarschijnlijk naar New York komt en natuurlijk hoop ik dat je dan bij mij een leuke wandeltour hebt geboekt! Ik ben sinds 2023 Nederlandstalige wandelgids in New York en laat jou met liefde mijn mooie stad zien. 

Nederlandstalige tours zijn toegankelijk, makkelijk te volgen en natuurlijk altijd gezellig!

Vaak weet ik wat Nederlanders (en Nederlandstaligen uit andere landen) verwachten van een reis naar New York, kan ik inspelen op hun vragen en is de informatie in de tour ingespeeld op hun behoeften. 

Maar wist je dat je ook in andere wereldsteden gebruik kunt maken van Nederlandstalige gidsen?

 Ik ben als tourguide aangesloten bij het netwerk Wereldstadgidsen. Een netwerk met inmiddels meer dan 30 stadgidsen in de mooiste steden van de wereld. In dit netwerk kunnen we onze krachten bundelen, samen gedachten uitwisselen en onze kwaliteit hoog houden. 

Sinds deze maand hebben we gezamenlijk een nieuw product uitgebracht, namelijk de WSG app! In deze app leer je de stadgidsen kennen, maar delen zij ook een aantal favoriete tips en locaties met jullie, gratis en voor niets! Dus kijk zeker even op de app van WSG.

Ik wil jullie in deze blog graag even voorstellen aan 3 collega’s van mij uit drie wereldsteden. Wellicht wordt je enthousiast om ook bij hen een tour te boeken in de toekomst!

Barcelonatips

Barcelona 

Local Annebeth van Barcelonatips.nl en Barcelonatipsbylocals.com deelt de beste reistips voor jouw bezoek aan Barcelona. Of je nu op zoek bent naar bijzondere bezienswaardigheden, goede restaurants, leuke accommodaties of 'geheime' plekken: zij vertelt je waar je heen moet. Alle reistips zijn gebaseerd op haar eigen ervaringen als local in de stad. Ze neemt je mee naar haar favoriete plekken. 

Op haar websites Barcelonatips.nl en Barcelonatipsbylocals.com vind je de hoogtepunten, bijzondere musea, prachtige pleinen, uitzichtpunten, restaurants, accommodaties, wijnbars, tentoonstellingen en insidertips buiten de gebaande paden. Haal het meeste uit je Barcelona-ervaring met Barcelonatips!

Daarnaast biedt ze via haar website tickets voor bijvoorbeeld de Sagrada Familia, fietstours, wandeltours, self-guided tours en complete programma’s voor grote en kleine gezelschappen. 

Annebeth komt oorspronkelijk uit Nederland, maar woont al meer dan 20 jaar in Barcelona. Haar grootste passie is om je kennis te laten maken met het beste van Barcelona. Dit doet zij op kleinschalige, persoonlijke wijze en indien mogelijk buiten de gebaande paden. Je kunt haar tegenkomen in de fietsenwinkel die ze samen met haar partner runt in het centrum van Barcelona, genaamd El Ciclo.

Dutch Girl in London

Londen 

Hoi! Ik ben Zarina, oftewel 'Dutch Girl in London'. Toen ik in 2012 naar Londen verhuisde (voor de liefde!) was ik nooit van plan om stadsgids in Londen te worden. Maar wat een jaar later begon als een leuke hobby voor 'erbij' is inmiddels uitgegroeid tot een mooie onderneming.

Veel bezoekers denken dat ze Londen wel kennen of lekker zelf kunnen doen. Maar ze vergissen er zich vaak in hoé ontzettend groot en gevarieerd deze wereldstad is! Tijdens mijn tours maak ik je in slechts een paar uur wegwijs met de stad en laat ik je míjn Londen zien. Of dat nu is tijdens mijn Alternatief Londen vol waanzinnige street art en te gekke winkeltjes of mijn bestseller Harry Potter tour, al mijn tours hebben mijn bijzondere persoonlijke touch.

Neem op mijn website een kijkje naar mijn uitgebreid aanbod van wandelingen. Je vindt er ook veel waardevolle informatie en inspirerende tips om je citytrip Londen voor te bereiden. En ook op mijn Instagram account Dutch Girl in London deel ik regelmatig leuke hotspots en hilarische filmpjes. See you in London!

Charlie Tours Gent

Gent

Gentenaar Nick Vandecasteele bediende jarenlang met veel plezier de tapkraan van zijn Gents café ‘Charlie’ en genoot van een nachtleven vol plezier & rock ’n roll. De passie voor zijn stad deelde hij er dagelijks vanachter de toog met stamgasten én toeristen. Een baan als Gentse stadsgids stond als het ware in de sterren geschreven. En zo geschiedde het ook: in 2018 werd Charlie Tours werd geboren!

Als fiere Gentenaar beschouwt hij het nu als een absoluut voorrecht om, samen met zijn team, bezoekers rond te leiden in zijn Gent op een gezellige & interactieve manier. En altijd met een vleugje rock ’n roll!" Check hier zijn website!

Wil jij een tour boeken bij een van mijn Wereldstadgids collega’s of tips ontvangen over andere wereldsteden? 

Check dan de app van WSG

Groetjes uit New York!

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
(Let op mijn reactie kan in je spam mail terecht komen)
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.