Betalen voor de metro in New York met OMNY

October 3, 2024
Hoe betaal je voor de metro in New York? Lees hier mijn tips!

Nadat ik diverse posts op social media heb geplaatst over het betaalsysteem van de metro, heb ik besloten er een blog over te schrijven. Check hier mijn instagram account.

Dan kun je op je gemak even alle informatie nalezen die jij nodig hebt om het reizen met de metro makkelijk te maken!

Betalen voor de metro

New York zit sinds een aantal jaren in de overgang van het oude betaalsysteem naar het nieuwe contactloze betaalsysteem. 

Ergens in 2025 (datum is nog onbekend) zal de iconische gele metro kaart niet meer in gebruik zijn. Zodra de datum bekend is, zal ik die uiteraard met jullie delen.

In plaats van de gele metrokaart kun je sinds een aantal jaren contactloos betalen met OMNY.

Wat is OMNY precies?

OMNY staat voor One Metro New York en het is een systeem om contactloos te kunnen betalen om door de poortjes heen te komen.

Het tarief voor een rit is $2,90.

Het gebruik maken van OMNY kan op diverse manieren en ik ga ze hier voor je op een rijtje zetten. 

Met je creditcard door de poortjes heen

Je kunt met je creditcard door de poortjes heen. Het gebruik van pinpassen is in New York lastig. Vaak lukt betalen met een pinpas niet, zowel niet in winkels, restaurants als bij de metro. Neem dus altijd een creditcard mee. Elke keer als je je kaart op het poortje legt betaal je $2,90. Let op: je hoeft in de metrostations niet uit te checken. Je kunt met maximaal vier personen op één creditcard betalen.

Met je telefoon of watch door de poortjes heen 

Als jouw creditcard is gekoppeld aan Apple Pay of Google Pay, kun je hiermee makkelijk door de poortjes, het werkt hetzelfde als met het gebruik van een creditcard. 

Met de OMNY oplaadbare kaart door de poortjes heen 

Een OMNY oplaadbare kaart kost tijdelijk $1.  In 2025 zal deze $5 gaan kosten. Dit is een oplaadbare kaart, waar je saldo op kunt zetten. 

Waar koop je een OMNY kaart ?

De kaart is te koop in diverse drogisterijen en supermarkten en de meeste grote metrostations hebben OMNY automaten. Je bepaalt zelf hoeveel geld je op de kaart zet en kunt afrekenen met creditcard of contant geld.

Gratis reizen na 12 ritten

Reis jij in een week tijd veel met de metro? Dan maak je wellicht wel meer dan 12 ritten in een week. En dat kan in jouw voordeel werken. Als jij continu hetzelfde betaalmiddel gebruikt (dus bijv 12 keer dezelfde pas, of 12 keer met je telefoon/ watch of OMNY kaart) dan hoef je na de 12e rit niet meer te betalen in de resterende dagen van de week. Het maakt hierbij niet uit welke dag je start. 

Let op: Ga je met meerdere mensen reizen en wil je dat iedereen gratis kan reizen na 12 ritten? Zorg dan dat iedere persoon zijn eigen betaalmethode heeft. 

Want ga je met 4 personen door het poortje met 1 creditcard, dan geldt de korting maar voor 1 persoon. 

Tip: Een handige truc is om 1 creditcard te koppelen aan diverse devices, bijvoorbeeld een telefoon en een watch. Dan heb je dus al drie verschillende betaalmethoden. 

Dat betekent niet dat je na 12 ritten niet meer op het poortje hoeft te openen met je kaart of telefoon, maar (als het werkt zoals het zou moeten werken!) wordt je kaart niet meer gecharged!

 

Extra tip: Je kunt OMNY ook gebruiken in de bus en de kabeltram. 

OMNY is niet geldig in New Jersey.

Ik hoop dat ik jullie hierbij alle nuttige tips heb kunnen geven van het OMNY betaalsysteem!

Kom je gezellig met mij mee wandelen in de leukste wijken van New York? Check dan hier mijn tours!

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
(Let op mijn reactie kan in je spam mail terecht komen)
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.