7x Koffie in New York

October 22, 2024
Kom jij naar New York en ben je gek op een lekker bakje koffie? Kijk dan eens verder dan de Starbucks! Ik geef je zeven leuke tips!

Kom jij naar New York en ben je gek op een lekker bakje koffie? Kijk dan eens verder dan de Starbucks! New York barst van goede koffiebars en er zijn zelfs veel lokale ondernemers met goede koffie!

Soms zijn de shops goed om hun heerlijke koffie van hoge kwaliteit en soms is het plekje gewoon te leuk om even te bezoeken om de gezellige sfeer.

Ik geef je graag zeven tips voor een lekker bakje koffie, cappuccino of matcha!

Wil jij meer food tips van mij? Check dan mijn nieuwe interactieve gids, daar deel ik o.a.meer dan 150 food tips met je! De gids bevat in totaal 250 locaties in New York, van hidden gems, tot fietsroutes!

Blank Street 

Blank Street begon tijdens Covid met een koffiekarretje in Williamsburg en is inmiddels uitgegroeid tot populaire koffiebar in New York met meer dan 58 vestigingen. 

De kaart is vrij simpel, met een handje vol goede koffiekeuzes en wat seizoens specials die regelmatig wisselen. Het is mijn go to koffietentje hier in Brooklyn en ze zijn Dog Friendly!

Gebruik google maps om de dichtsbijzijnde Blank Street Coffee te vinden.

Joe Coffee Company

Joe coffee startte in 2003 op de hoek van Waverly en Gay Street. Dit zaakje zit nog steeds op deze iconische hoek in Greenwich Village. Maar inmiddels hebben zij 24 locaties in New York. De koffie is er erg goed, maar probeer zeker ook eens hun heerlijke koeken! 

Gebruik google maps om de dichtstbijzijnde Joe Coffee Company te vinden.

Conwell Coffee hall

Deze koffiebar is wel een heel bijzonder verhaal. Het huist namelijk in een oud bankgebouw net achter Wall Street. Aan de balie waar mensen vroeger hun geldtransacties deden, kun je nu koffie, maar in de avond ook cocktails bestellen. 

Tip: bestel er in de ochtend een koffie met een vers croissantje, kies een tafeltje en geniet lekker van de sfeer om je heen ( zie foto) 

Deze locatie is ook gebruikt in de film “Inside Man” met Denzel Washington

6 Hanover Street Manhattan (vlak achter Wall Street) 

% arabica

Eerlijk? Ik leerde deze koffietent kennen om zijn prachtige locatie, net onder de Brooklyn Bridge in Dumbo. Maar de koffie is hier ook van zeer goede kwaliteit! De eigenaar kocht een plantage in Hawaii, begon zijn avontuur in Kyoto, waar de zaak al een grote hit werd en zit dus nu in Dumbo. De Kyoto Latte is hun bestseller. 

Bestel hier een koffie en zoek een plekje bij het raam om van het mooie uitzicht te genieten. 

20 Old Fulton Street Brooklyn

 

787

787 coffee staat tegenwoordig op instagram bekend om hun ijskoffie in zakjes. Alsof je een Caprisun zit te drinken… Duurzaam is het natuurlijk niet, maar wellicht wel even leuk voor de foto. 787 coffee heeft adresjes in New York en Puerto Rico waar ze tevens hun eigen bonen planten en branden. Het team wordt boven minimumloon betaald om ieder een zo goed mogelijk leven te geven, alles voor de community! 

Gebruik google maps om de dichtstbijzijnde 787 Coffee te vinden.

La Colombe

Wat mij betreft het adres voor echt goede koffie. Ik kwam hier jaren geleden toen zij de eesrste verkopers waren van Draft Lattes. Heerlijke ice coffees uit de tap, wat het een heerlijk luchtig drankje maakte. Oorspronkelijk komt de shop uit Philadelphia. 

De koffie kunnen we hier ook in de supermarkt kopen en is van echt goede kwaliteit!

Gebruik google maps om de dichtstbijzijnde La Colombe te vinden.

Rosecrans

Dit knusse winkeltje in Greenwich Village verkoopt meer dan alleen koffie, het is namelijk een planten- en bloemenwinkel. 

Tussen de stekjes kun je even heerlijk zitten en genieten van een kopje koffie en een plak cake Voor zo’n grote stad als New York is dit een gezellige mini oase om even op adem te komen

7 Greenwich Avenue, New York 

Wil jij meer food tips van mij? Check dan mijn nieuwe interactieve gids, daar deel ik o.a. meer dan 150 food tips met je! De gids bevat in totaal 250 locaties in New York, van hidden gems, tot fietsroutes!

Stuur mij een bericht met je wensen en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
(Let op mijn reactie kan in je spam mail terecht komen)
Dank je. Ik kom snel bij je terug!
Oops! Something went wrong while submitting the form.